Den glade entreprenören

Som den glada entreprenör jag är så har jag också en hel del åsikter som sticker hårt i anställdas ögon. Vi satt några och pratade om detta idag och kom fram till att anställda många gånger har svårt att se till helheten. Många verkar tro att företag bedriver någon sorts välgörenhet?

Företag anställer människor för att de har ett behov av arbetskraft, när detta behov försvinner så agerar företaget på det genom att säga upp personen i fråga. Om en person inte möter upp de krav som ställs på denne när den tackade ja till jobbet, så är det självklart i företagets intresse att sparka denna person.

En vän till mig hade en anställd, det här var på ett franchise-företag, (liknande 7/11, Burger King osv) som kom in en dag och hotade att säga upp sig för att han inte fick någon julbonus. Julbonus är inget man har några som helst rättigheter som människa att få, utan är ett sätt att belöna väldigt hårt arbete. När det gäller snabbmatsställen så är det dessutom otroligt ovanligt att man ger bonusar överhuvudtaget. Men han ansåg att eftersom hans tjej, på sitt företag, fick en bonus så måste även han få det. Det hela är så ironiskt… Nej, företag sysslar inte med välgörenhet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: