Den motvillige monarken

Imorgon släpps boken Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken skriven av Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher och Tove Meyer (Lind & Co Förlag).

Boken som ska ge oss en ny bild av Kung Carl XVI Gustaf och låta oss kika in lite i hans sovrum (och kanske andras sovrum). Aftonbladet kallar den skandalboken och medierna rapporterar för fullt upp den kommande boken. Imorgon under Kungens konferens om älgjakten ska han sedan kommentera boken. Än så länge har han inte läst den.

”Utgångspunkten för boken har varit att belysa de okända sidorna hos Kungen, de som tidigare inte skildrats och de som vi inte vet så mycket om.

Biografin består av två delar. Den inledande skildrar de första 27 åren fram till och med trontillträdet, med den kvinnodominerande uppväxtmiljön på Stockholms slott, åren i Broms skola, Sigtuna och lumpen. Vi får ta del av hur Kungen uppfostrades och förbereddes för sin kommande livsuppgift med den ständigt närvarande motsägelsen: att Kronprinsen inte var vem som helst men ändå skulle behandlas som alla andra.

I den andra delen får vi ta del av den vuxne monarkens inofficiella liv. Vilka är hans privata vänner, hur ser kretsarna kring Kungen ut och hur ter sig umgänget på fritiden?”

– enligt Adlibris.

Själv tror jag att det här mediejippot kommer att dö ut så småningom och jag ser ingen anledning till varför vi har något med Kungens kärleksliv att göra. Det mesta känns bara som en skandal för att tjäna lite extra pengar och där sanningen antagligen är förvrängd ytterligare.

Annonser
Taggad , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: